MERKEZİMİZDE İMPLANT TEDAVİSİ YAPILMAKTADIR.
12 Mayıs 2022

Merkezimizde verilen ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden biri olan implant 2015 yılından bu yana başarılı müdahalelerle hastalarımız üzerinde gerçekleştirilmektedir. Diş hekimlerimizin yaptığı ön muayene ve bilgilendirme sonrasında yapılan tedaviler ve uygulamalarla implant takılması mümkün olmaktadır.


İMPLANT NEDİR?

 

İnsan vücudunun, kendi bünyesi ile yenilenmesinin imkansız olduğu iskelete bağlı ve dış ortamla temasta olan tek kemik yapısı “dişleridir”. Kaybedilen eksik olan dişleriniz estetiksel görüntüsünün ve işlevinin kopyalanması zordur. Daha önceleri ağız ve diş sağlığında kullanılan protezler, köprü yenilemeleri gibi tedavi tipleri etrafındaki dişlerden destek alınarak yapılan sınırlı uygulamalardı. İmplantlar, Titanyumdan üretilen ve diş kökünü taklit etmek üzere çene kemiğine yerleştirilen bir yapay diş köküdür. İmplant ile ilgili sürekli yapılan araştırma ve geliştirme çabaları günümüzde implantların başarısını daha yükseklere taşımıştır. İmplanta kazandırılan yüzey özellikleri sayesinde doku dostu bir materyal olan titanyumun çene kemiği ile osteointegrasyonunu sağlamakta çok başarılı sonuçlar elde edilmeye başlamıştır. Titanyumun diş implantlarında kullanılmaya başlaması ve implantların yüzey özellikleri ile ilgili gelişmeler uzun dönem implant başarı oranını çok artırmıştır. Bütün bu gelişmeler, günümüzde implantların güvenle her olguda kullanılabilmesine yol açmıştır. Ayrıca geçmiş yıllara göre nispeten dahaucuz olması hastalar tarafından diş eksikliklerinin tedavisinde daha çok tercih edilmesine sebep olmaktadır. Kemik yeterliliği olan ve genel sağlık durumu uygun olan hastalarda implant içeren tedavi planlaması alternatifi de diş hekimleritarafından hastalara sunulmaktadır.


NEDEN DENTAL İMPLANT 

* Eksilen dişlerin yerine birebir fonksiyon (çiğneme) sağlar.

* Kron ve köprüye oranla daha uzun ömürlü, hijyenik ve sağlıklıdır.

* İmplant sayesinde sağlam dişlerin kesilmesi önlenir.

* Sağlam dişlerde ileride oluşabilecek şekil bozukluklarını ve kaymaları engeller.

*  Minimum doku kaybı ile daha genç bir gülüş sağlar.

* Tam dişsiz hastaların total protezleri (Takıp-çıkarılan damak) yerine sabit dişlere sahip olmasını sağlar.

İMPLANTIN UYGULANMASI 

Öncelikle implantın uygulanacağı hastanın ağız ve çene yapısının implanta uyumlu olması ya da uyumlu hale getirilmesi gereklidir. Bu uygulamada hastanın çene kemiği kalınlığı ve yüksekliğinin implant ölçülerine uygun olması, herhangi bir diş eti rahatsızlığı, ağız içi, çene kemiğinde herhangi bir enfeksiyon bulunmaması şartı vardır.

Diş eksikliği olan bir ağızda implantı yerinde tutan titanyum vidaya klavuz olması için çene kemiğinde bir vida yuvası (soket) açılır. Rehber yuva uygun çene bölgesine açıldıktan sonra, çene kemiğinin genişliğine ve derinliğine göre uygun olan çapta implant vidasının yerleştirilmesi için soket kademeli olarak yavaşça genişletilir.


İmplant vidasının yerleştirilmesini takiben hem implantın çene kemiğine kaynaması, hem de implant bölgesinin iyileşmesini sağlamak için implantın üzerine koruyucu bir kapak vida yerleştirilir ve diş eti ile kapatılarak, dış etkenlerden yalıtılıp 2 ile 4 ay arası bekletilir. Birkaç ay sonra, koruyucu vida çıkartılır ve implantın üzerine doğal diş formundaki üst protez yapının ölçüleri alınıp protez yerleştirilir.